Enjoy the madness

Onze webshop is even gesloten op maandag 20/05 omdat we op de kunst-en ambachtenmarkt in Daknam staan. Dinsdag gaan de deuren terug open!

Vamse tøfler 422-7 (Ned & Eng)

Dit is een Noors breipatroon MAAR ik heb het patroon voor jou vertaald naar het Nederlands.

Je kan het patroon direct na aankoop downloaden.

Deze gevilte slofjes zijn hoog, dik en warm. Met hun brede schacht zijn ze gemakkelijk aan en uit te trekken. De sloffen worden in een ribbelsteek heen en weer, van onder naar boven gebreid met dubbele draad Rauma Garn Vams. Na het breien worden de slofjes gevilt zodat ze stevig en heerlijk zacht worden.

3.00

Omschrijving

Dit is een Noors breipatroon MAAR ik heb het patroon voor jou vertaald naar het Nederlands.

Deze gevilte slofjes zijn hoog, dik en warm. Met hun brede schacht zijn ze gemakkelijk aan en uit te trekken. De sloffen worden in een ribbelsteek heen en weer, van onder naar boven gebreid met dubbele draad Rauma Garn Vams . De opzetrand is het midden van de onderkant en de afzetrand is de bovenkant van het slofje. In het midden van het slofje worden steken geminderd, op deze manier wordt er vorm gegeven aan het slofje voordat er verder omhoog wordt gewerkt tot de gewenste hoogte.
Als de gewenste hoogte is bereikt naai je de slofjes midden onderaan en achteraan dicht, vilt ze vervolgens in de wasmachine.

Voel je vrij om restjes garen te gebruiken in deze heerlijke slofjes!

Garen: 300 gram Rauma Garn Vams , het is aangeraden om voor dit patroon 6 bollen Rauma Garn Vams aan te kopen.

Stekenverhouding: 9 steken x 18 rijen in ribbelsteek = 10 x 10 cm

Aangeraden breinaalden: breinaalden 10 mm

Afmetingen na vilten: Hoogte: 22 cm, voetlengte: 27 cm

 

This is an Norwegian knitting pattern BUT I have translated the pattern in English for you.

You can download the pattern immediately after purchase.

These felted slippers are tall, thick and warm. With their wide shaft, they are easy to slip on and off. The slippers are worked bottom up, back and forth with double yarn Rauma Garn Vams in garter stitch. The cast-on edge is the center underneath and the cast-off is the top of the slipper. The cast-off is in the middle of the piece to create the shape in the middle of the foot, before continuing upwards to the desired height. The slippers are stitched together at the bottom and sewn together at the center back. Then felt the slippers in the washing machine. Feel free to use up leftover yarn in these lovely slippers!

Yarn: 300 grams Rauma Garn Vams, for this pattern it’s recommended to buy 6 skeins of Rauma Garn Vams.

Gauge: 9 stitches x 18 rows in garter stitch = 10 x 10 cm

Recommended knitting needles: needles 10 mm

Measurements after felting: Height: 22 cm, foot length: 27 cm